Spoľahlivé produkty a servis
        pre čistotu akejkoľvek prevádzky

Únavu pri práci v stoji môžete obmedziť

Státie na tvrdej betónovej podlahe je najčastejšia príčina fyzickej únavy. Pri dlhšom státí dochádza k zvýšeniu tlaku na chodidlá, svaly na nohách, chrbticu, krk a ramená, čo môže zapríčiniť chronickú bolesť, poškodenie alebo svalové problémy. Bolesti chrbta sú veľmi často výsledkom alebo následnými problémami.

Žily tiež musia pri státí odolávať väčšiemu tlaku. Obeh krvi sa stáva obmedzenejší, môžu sa objaviť bolesti a opuchy. Pravidelné dlhšie státie môže poškodiť cievy, žily a môže viesť ku vzniku kŕčových žíl.

Bolesť je oslabujúca a spotrebuje viac energie. Ak dôjde k únave, dochádza ku strate koncentrácie a produktivity. Riziko úrazu na pracovisku sa zvyšuje.


Rohože izolujú chodidlá od studenej tvrdej podlahy. Podporujú pohyby nôh, stojaci nimi častejšie hýbe, aby sa prispôsobili podložke. Tým dochádza k zdraviu prospešnej cirkulácii krvi.

Nezávislé prieskumy potvrdili u viac ako 50% respondentov nepohodlie pri státí na betónovej podlahe bez protiúnavovej rohože.

Pre ďalšie informácie o konkrétnych protiúnavových a protišmykových rohožiach vhodných do vašich prevádzok nás kontaktujte na lorika@lorika.sk

späť na zoznam